Waarom online scholingen?

Online heeft onze wereld enorm verrijkt. Ook op het gebied van leren. Want online leren is zeer effectief. Nog niet overtuigd van de werking van deze manier van leren? In dit blog lees je wat de voordelen zijn van online leren.

Interactief leren

Natuurlijk, leren uit een boek heeft zeker voordelen. Lezen van papier is prettig voor je ogen en je kunt alle informatie heel makkelijk terugvinden. Maar een boek heeft een groot nadeel: het is statisch. Je kunt het alleen maar lezen.

En dat is niet zo handig, want je brein wordt juist gestimuleerd als je de informatie op verschillende manieren tot je neemt. Bijvoorbeeld door eerst kort wat te lezen, enkele vragen te beantwoorden en een filmpje te bekijken. Dat maakt leren afwisselender en dus leuker. En als je ergens plezier in hebt, gaat het je makkelijker af. Zo onthoud je de kennis beter.

Digitaal leren met I Care Academy

Met I Care Academy maken we je het leren zo makkelijk mogelijk voor je medewerkers. In onze online trainingen werken ze op een interactieve manier aan je kennis en vaardigheden. Hierdoor kunnen hun hersenen de informatie beter opnemen. En omdat je op verschillende manieren digitaal kunt zijn, kunnen ze de trainingen doen op hun pc, tablet en smartphone.

Maar hoe weet ik zeker of I Care Academy voor mij werkt?

De werking van I Care Academy kun je het best zien door het zelf in je bedrijf te ervaren. Maar mocht je nog twijfelen: Online Academy is gebaseerd op de laatste neurowetenschappelijke inzichten en technische innovaties. Het is actueel en blijft groeien, zodat je medewerkers nooit uitgeleerd zijn. En natuurlijk is I Care Academy ontwikkeld door NCOI Groep, dé expert op het gebied van het opleiden van werkenden.

Benieuwd wat voor trainingen je medewerkers allemaal kunnen volgen? Bekijk dan snel ons scholingsaanbod en ontdek wat je medewerkers hier allemaal kunnen leren. Interesse in onbeperkt online leren voor jouw bedrijf?

De transformatie naar Het Nieuwe Leren in de zorg is wel mogelijk

“De zorgmedewerker van nu is ook gewoon de zorgmedewerker van morgen”

“Nieuwe generatie zorgmedewerker leert bij voorkeur kleine, behapbare stukken informatie via mobiel en tablet. De transformatie van schoolsleren naar Het Nieuwe Leren is al gaande. We zijn ons bewust van praktijk vereisten en zoeken naar de optimale verhouding. Sommige lessen kunnen theorietisch gegeven worden. Andere lessen vinden plaats in een lokaal met docent. Overigens geldt het nieuwe leren niet alleen voor de nieuwe generaties zorgmedewerkers maar voor alle generaties zorgmedewerkers. Wie zit er tegenwoordig niet op zijn mobiel of tablet? Waarom die tijd niet nuttig gebruiken? Wie in de zorg werkt heeft toch al een baan waarin hij of zij oneindig bijgeleerdt. Ons vakgebied is in constante ontwikkeling. Is het niet de wijze waarop dan is het wel de manier van documentatie. Deze kans moeten we aangrijpen vinden wij van I Care Academy. Veel tijd op de Mobiel en veel bijscholingsvereisten. Dat doen we door een stukje automatiseren en standaardisering. Waarom we dit willen doen? Omdat we samen de zorg een stukje beter willen maken en onze collega’s de ruimte willen geven om meer tijd aan te geven daar waar het nodig is… De handen aan het bed. Zo houden wij de zorgmedewerker van nu, gewoon de zorgmedewerker van morgen.

Heb je vragen over dit artikel? Of wil je met ons sparren over de toekomst van scholingen in de zorg? Mail ons op info@icareacademy.nl of bel naar 06 ‑ 10 42 97 16. Wij gaan graag met je in gesprek!